home | sitemap

Bezorgers

NB: Nog niet alle help-teksten zijn beschikbaar. Wij werken hard aan het vullen van de help-teksten. Neem grust contact met ons op als u vragen heeft over een onderwerp dat nog niet is behandeld.

DeliveryBuddy 

Met Deliverybuddy kunt u orders inclusief navigatie doorsturen naar de telefoon van uw bezorgers. Vervolgens heeft u verschillende opties zoals het live volgen van uw bezorgers via GPS. Handig! Zo weet u altijd waar uw bezorgers zich bevinden. 

Hieronder leest u hoe u Deliverybuddy activeert en bezorger(s) toevoegt en installeert op een mobiele telefoon:

Activeren

 1. Ga in OrderBuddy naar Instellingen > OrderBuddy > OrderBuddy
 2. Zet DeliveryBuddy Actief op Ja

Bezorgers toevoegen

 1. Ga in OrderBuddy naar Instellingen > Bezorgers.
 2. Als uw bezorger nog niet in het systeem staat klik dan rechts boven op het + tekentje. (Staat uw bezorger al in het systeem? Selecteer deze dan door op de naam te klikken.)
 3. Vul de gegevens in onder het kopje ‘’Gegevens bezorger’’. U kunt elke bezorger een kleur geven zodat u later makkelijk kunt zien welke order aan welke bezorger is toegewezen.
 4. Onder het kopje ‘’Login’’ ziet u een Restaurant ID en kunt u een loginnaam en wachtwoord opgeven voor uw bezorger. 

  Indien gewenst kunt u de bezorger de inloggegevens direct SMS-en, wel zo handig!
  Klik vervolgens op 'Opslaan'. 
Installeren op mobiele telefoon
 1. Ga naar de App store (iOS) of Google Play store (Android) en download de Deliverybuddy app op de telefoon van uw bezorger.
 2. Open Deliverybuddy op de telefoon van uw bezorger. De app vraagt nu toestemming om berichten te ontvangen, sta dit toe. De app vraagt nu toestemming tot de locatie van deze telefoon. Sta dit toe.
 3. Vul de gegevens van uw bezorger in (Restaurant ID, loginnaam en wachtwoord) die u zojuist heeft ingevoerd (bij stap 4).
 4. Gefeliciteerd, u heeft nu succesvol uw bezorger toegevoegd aan Orderbuddy en Deliverybuddy. U kunt deze stappen herhalen als u meerdere bezorgers wilt toevoegen.

Bestellingen doorsturen naar uw bezorgers

 1. Open OrderBuddy
 2. Klik op het tabblad ‘’Orders’’
 3. Klik op een order en ga naar het tabblad ‘’Bezorgers’’
 4. Klik de bezorger aan die deze order gaat bezorgen en klik op Sluiten.
  NB: bij bezorgers die DeliveryBuddy hebben geinstalleerd staat rechtsboven bij de naam het DeliveryBuddy icoontje.
 5. De telefoon van deze bezorger krijgt nu een bericht dat er een nieuwe order op zijn naam is gezet. Krijgt uw bezorger geen melding als hij de app op de achtergrond heeft draaien controleer dan of pushmeldingen/berichtgeving voor de app zijn ingeschakeld.
 6. Open de app op de telefoon van de bezorger en bekijk de order.
 7. Uw bezorger kan vervolgens vanuit de app makkelijk de order bekijken, een klant bellen en een route navigatie starten.
 8. Heeft uw bezorger de order afgeleverd dan klikt uw bezorger op de order in zijn app en vervolgens op ‘’afgeleverd’’. In uw Orderbuddy wordt de bestelling vervolgens grijs weergegeven. Zo weet u dat uw bezorger de order heeft afgeleverd en onderweg terug is naar het restaurant.

Volgen van een bezorging

Als u wilt zien waar uw bezorgers zich op dit moment bevinden dan gaat u naar het tabblad ‘’Orders’’. Klik vervolgens links onderin op het locatie-icoontje (multimaps). Er verschijnt nu een pop-up met een kaart. Zorg er voor dat de optie ‘’Bezorgers’’ is aangevinkt (rechts boven in de pop up). U ziet nu al uw bezorgers weergegeven met een scooter-icoontje.  

Overige functies;

Deliverybuddy geeft tevens inzichten in de bezorggeschiedenis van een bezorger, het aantal gereden kilometers, etc. Mocht u toch nog vragen hebben neemt u dan contact met onze klantenservice op.